Hvordan vinder man på oddset?

danske_pengesedlerHvordan går det med oddset for tiden? Laver du store penge? Eller har du brug for lidt gode råd til hvordan man vinder på oddset, og dermed kan begynde at putte penge i din egen lomme fremfor i bookmakernes inderlomme?

Vi har her 2 gode råd til hvordan du kan lave overskud på oddset, og dermed tjene lidt ekstra penge, fremfor altid smide penge ud af vinduet, når du skal have lidt penge kørende på en kamp.

 

1. Kend din matematik og din sportsgren

Det første du bør have styr på et det matematiske element i sportsbetting. Det har bookmakerne nemlig, og de tjener skillinger hver eneste sæson. Du vil ganske enkelt ikke have overskud, hvis du bliver ved at spille til odds 1.80, selv om du kun har 50% chance for at vinde. Når en bookmaker skal fastsætte et odds for udfaldet på en fodboldkamp eller enhver anden sportsbegivenhed, udregner de først og fremmest sandsynligheden for at det enkelte hold vinder, og hvis den f.eks. fastsættes til 50%, kan du være sikker på at oddset er lavere end 2.00.

Derfor bør du sætte dig ind i tingene og studere holdenes formkurver, skader, karantæner osv., samt indsamle så meget viden du kan omkring holdene/udøverne i den sportsbegivenhed du overvejer at spille på. Et godt tip er, hvis du er lidt rusten på dette område, at læne dig op af en af de mange hjemmesider på nettet, hvor helt almindelige folk – med særlig næse for sportsbetting – deler ud af deres viden omkring forskellige sportsgrene. De har selvfølgelig ikke altid ret, men meget ofte vil de have luret noget, som en oddssætter hos en bookmaker ikke har set, og dermed har fastsat oddset forkert på den enkelte kamp, i forhold til holdenes reelle vinderchancer.

Langt de fleste oddser med hjertet, hvilket betyder, at de sætter penge på deres favorithold, uanset om oddset er rigtigt i forhold til holdets chance for at vinde kampen. Det er nu engang svært at spille mod sine favoritter, for hvem skal man så holde med? Lad vær at spille med hjertet og fokuser i stedet på at finde væddemål, hvor et hold er undervurderet ift. chancen for at vinde. Et godt eksempel kunne være en kamp, hvor et godt hold spiller deres næste hjemmekamp mod en forhadt rival, som dog på papiret er favoritter. Hvis oddset på hjemmeholdet er tilpas højt, og hjemmeholdet er fri for skader og karantæner mens udeholdet måske har et par spillere i karantæne eller på skadeslisten, giver det måske god mening at oddse på hjemmeholdet. Du ved de kommer ud som lyn og torden for at slå rivalerne, og kampen er derfor allerede meget mere lige end oddset sandsynligvis tager udgangspunkt i. Hvis du f.eks. får pengene 3.50 gange igen på hjemmeholdet, og du ved de vinder mere end 1 ud af 3 kampe på hjemmebane mod rivalerne, giver det god mening at stikke ud på en hjemmesejr. Spiller du f.eks. 100 kr. 3 gange i træk til 3.50 hver gang, og hjemmeholdet vinder 1 ud af 3 kampe, vil du tjene 350 kr. hver gang du har omsat for 300 kr.

Det lyder selvfølgelig meget simpelt, men det er det ikke. Tricket til overskud på oddset er, at finde de gode kampe, hvor bookmakeren har sat oddset forkert, i stedet for blindt at oddse på kampe til de odds der nu engang bare er der. Det gør vi typisk f.eks. i forbindelse med Champions League, hvor der måske er 4 kampe på en aften. Her kan vi finde på at spille en kupon med 4 kampe “lige på”, og sætter os derefter til rette i sofaen og håber på, at alle fire kampe går som vi har forudsagt. Og lad os bare være ærlige her… Det gør det jo stort set aldrig. Ellers sad du ikke og læste disse linjer lige nu.

Spil i stedet på Single Spil – dvs. én kamp ad gangen – og sæt pengene på dén ene kamp, hvor bookmakeren har lavet en fejl da de fastsatte oddset ift. vinderchancerne.

 

2. Sørg for at have en bankroll

At have en bankroll betyder, at du har en særskilt konto – KUN til betting. Lad vær at blande din almindelige økonomi sammen med din oddset-økonomi. Det er der flere gode grunde til, at du bør undlade at gøre, men den vigtigste er nok, at det handler om at kunne spille videre, hvis du taber. Lad vær at sætte alt på ét bræt.

Lad os sige du sætter 2000 kr. af til at spille oddset for i løbet af en måned. Nu knækker du de 2000 kr. op i 100 enheder, således at du har 100 x 20 kr.

En god idé er, at satse én enhed (dvs. 1%) af din bankroll på de mest usikre kampe (f.eks. dem til odds 5.00) mens du kan satse lidt flere enheder (op til 5 enheder) på kampe, hvor oddset f.eks. er 1.45. Igen er det vigtigt – som fremhævet i 1. afsnit af denne artikel – at du sørger for at spille på kampe, hvor oddset er sat for højt ift. holdenes reelle chance for at vinde. F.eks. ville 1.45 på FC Barcelona på hjemmebane mod bundproppen i den bedste spanske række være alt for højt i de fleste tilfælde. Får du sådan en gave fra en bookmaker, så kan du satse flere enheder af din bankroll.

Nu tænker du sikkert: “Ja, men hvad hjælper det at jeg satser 20 kr. til odds 5.00, så vinder jeg jo kun 80 kr. hvis den rent faktisk går hjem?”. Det er sandt, at din investering på 20 kr. kommer tilbage som en 100 kr. seddel, men du bør ikke tænke i kroner og øre. Du bør tænke i enheder. Du har nu lavet én enhed om til 5 enheder, og efterhånden som din bankroll vokser i enheder, kan du også øge størrelsen på din indsats. Når dine oprindelige 2000 kr. er blevet til 5000 kr. er én enhed ikke længere 20 kr., men i stedet 50 kr. og dermed vil din ene enhed (á 50 kr.) blive til 250 kr. når du rammer odds 5.00. Altså har du nu tjent 200 kr. i stedet for bare 80 kr. Kan du se idéen?

Hele tanken med at arbejde i enheder bunder i, at du aldrig skal tabe hele din bankroll ved at begynde at spille for alt for store procentdele af din bankroll på én gang. Der er alt for meget varians i oddset til at du kan være sikker på at dine kampe går hjem hver gang, så spil i stedet disciplineret og hold dig til din strategi, hvor du kun satser mellem 1-5 enheder pr. kamp og samtidig justerer størrelsen på en enhed, efterhånden som din bankroll vokser (eller mindskes) i størrelse.

Følger du denne strategi øges dine chancer for at lave overskud i det lange løb gevaldigt. Der er dog ingen garanti for, at du laver overskud, da det hele afhænger af, at du forstår at finde de bedste odds og ikke bare spiller med hjertet. Husk din bankroll strategi, og sørg for at analysere grundigt på vinderchancer ift. odds, og hvis du er dygtig nok, kommer pengene stille og roligt ind.

God fornøjelse med oddset!