Pokerfilm

rounders

Matt Damon i rollen som Mike McDermott i intens Heads Up-duel med “Teddy KGB” (John Malkovich) i pokerfilmen Rounders (credit: screenshot YouTube)

 

Leder du efter en god pokerfilm til at smide på skærmen derhjemme i stuen, er der flere at vælge imellem. Det forholder sig dog således, at de fleste er gamle klassikere, og at der kun sjældent produceres nye Hollywood-pokerfilm med kortspillet som det centrale omdrejningspunkt i manuskriptet.

I denne artikel kigger vi på en håndfuld klassiske pokerfilm, som du kan se om du kan opstøve et sted på internettet, hvis du ikke har set dem før – eller blot har lyst til at gense pokerfilmen.

Læs også: Se listen over Top 10 Casinofilm

Vi lægger fra land med en absolut klassiker, som pokerspillere og filmfans kloden rundt bredt anerkender som “den bedste pokerfilm nogensinde” – nemlig Rounders (på dansk  “Sidste Spil”).

 

1. Rounders

Rounders fra 1998 er uden sammenligning den bedste pokerfilm of all time. Mike og sidekicket Joey Knish (John Turturro) kommer ud i alverdens problemer med pokerfilmenes Godfather of Villains, nemlig Teddy KGB.

Dette er en must see pokerfilm, hvis du aldrig har set den før. Det er Hollywoods suverænt bedste forsøg på at fortælle historien om en vaskeægte pokerhustler.

Filmen er realistisk og gennemført, hvilket har gjort den super populær hos dem der ved mest om poker – nemlig pokerspillerne. Brugerne på Imdb.com er dog også glade for filmen og giver den 7.4/10 i karakter, men for en ægte pokerspiller kan der være ingen tvivl; det er en 10 ud af 10 på vores liste. Se den i dag, hvis ikke i går.

 

2. Runner Runner

Runner Runner er fra 2013 og suverænt den nyeste pokerfilm på listen. Med Ben Affleck og Justin Timberlake i hovedrollerne, er der lagt i kakkelovnen til en vaskeægte A-film, men alligevel høstede filmen ikke store roser udenfor pokermiljøet.

Filmen handler om den unge Princeton-studerende Richie (Justin Timberlake), som føler sig så overbevist om, at han blevet svindlet af et online pokersite, at han beslutter at rykke til Costa Rica og konfrontere ejeren, Ivan Block (Ben Affleck). Det lykkes dog i stedet Ivan Block at få viklet den unge Richie ind i sit netværk, og så en dag banker FBI på døren…

Filmen har en fed Hollywood-historie, og selvom der måske ikke er super meget kortspil med i filmen, tager den dog seerne med bag kulissen i online poker-branchen som den ganske vist så ud enkelte steder i online pokerens tidlige år med masser af svindel og ingen love og reguleringer. Sådan er det heldigvis ikke mere. Nu om dage kan man heldigvis spille skattefri poker under ordnede forhold og i sikre rammer på nettet.

Der var store forventninger til Runner Runner da den udkom i 2013, men den skuffede måske en lille smule. Karakteren på kun 5.6/10 på Imdb.com skal man ikke lægge for meget i, for en stor del af stemmerne har formentlig ikke den store forkærlighed for poker, og bedømmer derfor udelukkende filmen for dens kunstneriske og underholdningsmæssige værdi. For en pokerspiller – og måske særligt online pokerspillere – er der dog tale om underholdning på højt niveau. I hvert fald efter vores mening.

 

3. The Cincinnati Kid

Vi befinder os i 1930’ernes New Orleans, hvor The Cincinnati Kid (Steve McQueen) spiller en ung knøs af en Stud-spiller, som rejser rundt fra det ene highstakes spil til det næste. Vejen er selvfølgelig lang og fyldt med overraskelser, og til sidst venter der et high stakes spil med den legendariske korthaj Lancey Howard  (Edward G. Robinson).

Vi når ikke helt Rounders-højder her, men det er tæt på. Igen er Imdb-brugerne ude med en flot karakter til en gammel film fra 1965, nemlig 7.3 stjerner.

 

4. Maverick

Maverick er et spin off af en TV-serie fra 1950’erne med samme navn.  Maverick (Mel Gibson) er en notorisk hustler som i det vilde vesten hellere vil snyde sine modstandere, end at slås med dem. Det får ham ud i alverdens problemer, da han jagter et buy-in til en stor Winner Takes All pokerturnering, og teamer up med Annebelle Bransford (Jodie Foster).

Filmen er fra 1994 og har en god pokerhistorie, som har skaffet den 7 ud af 10 stjerner på Imdb.

 

5. Luckytown

Den unge Lidda Daniels (Kirsten Dunst) er lige fyldt 18 år, da hun sætter ud fra det sydlige Californien i jagten på hendes far Charlie (James Caan).  Charlie forlod sin datter mange år tidligere i forsøget på at ramme guld som en professionel gambler. Lidda rejser derfor til Las Vegas for at finde sin far, og møder på vejen Colonel (Vincent Kartheiser (fedt pokernavn, red.)) – en ung videobutik-ekspedient med store pokerambitioner.

Filmen er bestemt et kig værd, selvom brugerne på Imdb har været hårde med kun 4.7 ud af 10 stjerner. Er du til pokerfilm, kan den sagtens ses.

Læs også: Få hjælp til online poker

 

Flere pokerfilm

På bobler listen er der tale om film, som enten kun delvist handler om poker eller af anden grund ikke giver os lyst til at give dem 5 ud af 5 esser i karakter. Men det er ganske  udmærkede pokerfilm i den forstand, at man kommer i pokerstemning af at se dem.

  • Sunset Trail (1939)
  • Queen High (1930)
  • Loaded Pistols (1948)
  • Big hand for a little lady (1966)
  • Kaleidoscope (1966)

Der kommer løbende nye pokerfilm på markedet, og vi holder selvfølgelig øje med udviklingen i Hollywood inden for dette område. Kig derfor tilbage igen snart og se om der er kommet nye pokerfilm på markedet.

 

Bluff som i filmen…

OK, pokerfilm kan være meget dramatiske. Helten satser både kæreste, kone og unger på en stor hånd og ender med at tabe hele baduljen, hvorefter han sættes i en gigantisk spillegæld og kommer ud i endnu flere problemer. Sådan forholder det sig kun sjældent i et pokerspil på nettet – måske mest fordi man ikke KAN satse sin kone i et online pokerspil. Gad vide hvor mange der ville prøve, hvis man kunne…? Vi lader det blive ved tanken.

Faktum er dog, at når man bluffer på nettet, foregår det som regel mindre dramatisk med nogle få turneringschips på spil eller måske et enkelt buy-in på 100 big blinds i cash games. Det er dog altid en god idé at få en online poker bonus til når du vil spille poker, så du kan få flere penge at bluffe væk.

Er du klar til selv at pudse pokerformen af på nettet hos f.eks. verdens største pokersite, PokerStars, kan du læse meget mere om PokerStars software til download her.